+ 박정환목사님

[건강]음식물은 주의 깊게 선택되고 지혜롭고 기술적으로 조리되어야 한다

colorprom 2017. 7. 5. 11:57

음식물은 주의 깊게 선택되고 지혜롭고 기술적으로 조리되어야 한다


한끼에 여러 가지 많은 음식을 차려놓지 말 것이다.

왜냐하면 그렇게 함으로 과식을 조장하고 소화 불량을 일으키는 원인이 되기 때문이다.


한 끼에 과일과 채소를 같이 먹는 것은 좋지 않다.

만일 소화력이 약하면, 그 두 가지를 함께 먹는 것은 때때로 속을 불편하게 하여

정신적 노력을 하는 데 지장을 일으킬 것이다.

한 끼에 과일을 먹을 것 같으면 다른 끼에는 채소를 먹는 것이 좋다.


식사는 늘 변경시켜야 한다.

같은 방법으로 요리한 같은 음식이 끼마다 또는 날마다 식탁 위에 있지 않게 할 것이다.

음식을 자주 변경할 때에 식사는 더욱 맛이 있고 신체 조직은 더욱 증진된다.


단순히 식욕을 만족시키기 위하여 먹는 것은 잘못이다.

그러나 음식의 질이나 음식을 조리하는 방법에 대하여 무관심해서는 안 된다.

먹는 음식이 맛이 없을 것 같으면, 신체는 영양분을 잘 섭취하지 못하게 될 것이다.

음식물은 주의 깊게 선택되고 지혜롭고 기술적으로 조리되어야 한다.


- 가정과 건강, 105.



The Food Should be Carefully Chosen and Prepared with Intelli­gence and Skill

There should not be a great variety at any one meal, for this encourages overeating, and causes indigestion.

 It is not well to eat fruit and vegetables at the same meal. If the digestion is feeble, the use of both will often cause distress and inability to put forth mental effort. It is better to have the fruit at one meal and the vegetables at another. 

 The meals should be varied. The same dishes prepared in the same way should not appear on the table meal after meal and day after day. The meals are eaten with greater relish, and the system is better nourished, when the food is varied. 105.6)

 It is wrong to eat merely to gratify the appetite, but no indifference should be manifested regarding the quality of the food or the manner of its preparation. If the food eaten is not relished, the body will not be so well nourished. The food should be carefully chosen and prepared with intelli­gence and skill. 

- Your Home and Health, 105.