지혜롭고 기술적으로 조리된 음식물
먹는 음식이 맛이 없을 것 같으면, 신체는 영양분을 잘 섭취하지 못하게 될 것이다.
음식물은 주의 깊게 선택되고 지혜롭고 기술적으로 조리되어야 한다.
극히 미세한 흰 밀가루는 빵을 만드는 데는 최선의 것이 아니다.
그런 밀가루를 사용하면 건강에도 좋지 않고 경제적으로도 불리하다.
정제한 밀가루로 만든 빵은 통밀가루로 만든 빵보다 영양소가 부족하다.
그것은 흔히 변비와 그 밖의 여러 가지 건강치 못한 신체 조건의 원인이 된다.
빵을 만드는 데 있어서 소다나 베이킹 파우더를 사용하는 것은 해로우므로 필요하지 않다. 소다는 위에 염증을 일으키는 원인이 되고 때로는 신체의 온 기관을 중독시킨다. 많은 주부들은 소다가 없으면 좋은 빵을 만들 수 없다고 생각한다.
그러나 그것은 잘못이다. 만일 그들이 더 좋은 방법을 배우려고 노력할 것 같으면
그들이 만드는 빵은 더욱 건강에 좋고, 정상적인 구미에 보다 더 맞게 될 것이다.
부풀리거나 이스트를 넣은 빵을 만들 때에 물 대신 우유를 사용하지 말라.
우유를 사용하면 비용이 더 들고 우유는 빵을 건강에 좋지 않게 만든다.
우유로 만든 빵은 물로 만든 빵만큼 구운 후에 오랫동안 맛을 유지하지 못 하고,
위에 들어가면 쉽게 발효된다.
빵은 가볍고 맛이 좋아야 한다. 조금이라도 신맛이 있어서는 안 된다.
빵 덩어리들을 작게 하고 할 수 있는 대로 완전히 구워 누룩균을 죽여야 한다.
어떤 종류의 부풀린 빵은 금방 구워내어 뜨거울 때에는 소화가 잘 되지 않는다.
그런 빵은 식탁에 절대로 올려놓지 말 것이다.
그러나 이 규칙은 누룩 없는 빵에는 적용되지 않는다.
이스트나 누룩을 넣지 않고 통밀가루로 만들어서 화력이 좋은 오븐에 갓 구워낸 롤빵은 건강에도 좋고 맛도 있다.
죽이나 미음을 만들기 위하여 사용되는 곡식은 여러 시간 동안 끓여야 한다.
그러나 연한 음식이나 유동성 음식은 철저히 씹어야 하는 마른 음식보다 건강에 이롭지 못하다.
즈위백 혹은 두 번 구운 빵은 가장 소화가 잘 되고, 가장 맛이 좋은 음식 중 하나이다.
부풀린 보통 빵을 조각조각 썰어서 오븐에서 말리되 수분이 완전히 없어질 때까지 말리도록 하라. 그 다음에 전체를 약간 노릇노릇하게 굽는다.
이 빵은 건조한 곳에서 다른 보통 빵보다 훨씬 오랫동안 저장할 수 있다.
그리하여 사용하기 전에 다시 데우면 처음 만들었을 때와 마찬가지로 새로운 것이 된다.
The Food Prepared with Intelligence and Skill
It is wrong to eat merely to gratify the appetite, but no indifference should be manifested regarding the quality of the food or the manner of its preparation. If the food eaten is not relished, the body will not be so well nourished. The food should be carefully chosen and prepared with intelligence and skill.
For use in bread making, the superfine white flour is not the best. Its use is neither healthful nor economical. Fine-flour bread is lacking in nutritive elements to be found in bread made from the whole wheat. It is a frequent cause of constipation and other unhealthful conditions.
The use of soda or baking powder in bread making is harmful and unnecessary. Soda causes inflammation of the stomach, and often poisons the entire system. Many housewives think that they cannot make good bread without soda, but this is an error. If they would take the trouble to learn better methods, their bread would be more wholesome, and, to a natural taste, it would be more palatable.
In the making of raised or yeast bread, milk should not be used in place of water. The use of milk is an additional expense, and it makes the bread much less wholesome. Milk bread does not keep sweet so long after baking as does that made with water, and it ferments more readily in the stomach.
Bread should be light and sweet. Not the least taint of sourness should be tolerated. The loaves should be small and so thoroughly baked that, so far as possible, the yeast aerms shall be destroyed. When hot or new, raised bread of any kind is difficult of digestion, It should never appear on the table. This rule does not, however, apply to unleavened bread. Fresh rolls made of wheaten meal without yeast or leaven, and baked in a well-heated oven, are both wholesome and palatable.
Grains used for porridge or "mush" should have several hours' cooking. But soft or liquid foods are less wholesome than dry foods, which require thorough mastication.
Zwieback, or twice-baked bread, is one of the most easily digested and most palatable of foods. Let ordinary raised bread be cut in slices and dried in a warm oven till the last trace of moisture disappears. Then let it be browned slightly all the way through. In a dry place this bread can be kept much longer than ordinary bread, and, if reheated before using, it will be as fresh as when new. - our Home and Health, 106-7.
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