건강

음식물의 선택 (박정환목사님)

colorprom 2014. 6. 12. 12:15

 

음식물의 선택

 

곡식 과실 견과 야채 우리 창조주께서 우리를 위하여 선정해 주신 음식물이다.

 

1) 이러한 식물을 있는 대로 간단하고 자연스러운 방법으로 요리하면

가장 건강적이요 자양적인 식물이 된다.

이런 식물은 복잡하고 자극성이 있는 음식물에서 얻을 없는 힘과 인내력과 정신력을 준다

 

2) 끼에 여러 가지 많은 음식을 차려 놓지 것이다.

왜냐하면 그렇게 함으로 과식을 조장하고 소화불량을 일으키는 원인이 되기 때문이다.

 

3) 끼에 과일과 채소를 같이 먹는 것은 좋지 않다.

만일 소화력이 약하면, 가지를 함께 먹는 것은 때때로 속을 불편하게 하여

정신적 노력을 하는데 지장을 일으킬 것이다.

끼에 과일을 먹을 것같으면 다른 끼에는 채소를 먹는 것이 좋다.

 

4) 식사는 변경시켜야 한다.

같은 방법으로 요리한 같은 음식이 끼마다 또는 날마다 식탁 위에 있지 않게 것이다.

음식을 자주 변경할 때에 식사는 더욱 맛이 있고 신체 조직은 더욱 증진된다.

 

 

 

 

Selection of Food

 

Grains, fruits, nuts, and vegetables constitute the diet chosen

for us by our Creator.

 

1) These foods, prepared in as simple and natural a manner as possible, are the most healthful and nourishing.

They impart a strength, a power of endurance, and a vigor of intellect that are not afforded by a more complex and stimulating diet…

 

2) There should not be a great variety at any one meal,

for this encourages overeating and causes indigestion.

 

3) It is not well to eat fruit and vegetables at the same meal.

If the digestion is feeble, the use of both will often cause distress

and inability to put forth mental effort.

It is better to have the fruit at one meal and the vegetables at another.

 

4) The meals should be varied.

The same dishes, prepared in the same way,

should not appear on the table meal after meal and day after day.

The meals are eaten with greater relish,

and the system is better nourished, when the food is varied.